Šafrán celý nepravý

Od: 120 

Všestranné využití královského květu!

Šafrán se už v historii používal jako přísada do jídla, léčiv, barviv i do parfémů. První zmínky pochází ze starého Egypta, kdy užívání šafránu bylo vyhraněno pouze faraonům. Dnes používaný název šafrán ale pochází z Řecka, kam jej dovezli Féničané.

Popis

Svými léčivými účinky šafrán zaujal už v historii a své uplatnění má i v dnešní medicíně. Šafrán napomáhá správnému fungování imunity, napomáhá lepšímu zvládání premenstruačního syndromu, pozitivně působí na zdraví srdce i cév, příznivě ovlivňuje sexuální život a schopnost erekce, podporuje zrakovou ostrost a přirozenou ochranu očí, napomáhá správnému fungování trávicího systému, působí také na paměť, soustředění a mentální výkonnost.

Šafrán patří mezi jedno z nejdražších koření světa. Hojně se využívá ve Francouzské, španělské a italské kuchyni. Světoznámé risotto alla Milanese je právě oblíbené šafránové rizoto. Šafrán se přidává do rýže, těstovin i kuskusu. Výborně ladí s chutí ryb i mořskými plody. Využívá se také do omáček a polévek, na brambory, na lososy i do pomazánek. Své uplatnění najde i ve sladké kuchyni, kde se šafrán přidává do bábovek a palačinek. Oblíbený je také šafránový ledový nápoj plný vitamínů, i šafránová zmrzlina.

Šafránové květy se využívají i k estetice, kdy zdokonalí vzhled každého pokrmu.

Země původu:

Irán

Použití v kuchyni:

Rizoto, rýže, těstoviny, kuskus, losos, brambory, polévky, bábovky, palačinky.

 

Další informace
Hmotnost -
Balení

50g

,

100g

,

250g

,

500g

,

1kg

,

5kg

,

10kg