Sůl himalájská černá – jemné zrno kala namak

Od: 21 

Kvalitní sůl je nad zlato!

Himalájské černé soli se v její domovině v Pákistánu říká sanchal nebo kala namak. Kala namak je druh halitu, který se těží v určitých částech Himaláje. Černá himalájská sůl je ve skutečnosti růžová, ale díky obsahu greigitu získala tmavý odstín s nádechem černé barvy.

 

Popis

Sůl se pro naši chuť, ale i pro naše tělo stala nepostradatelnou. Nezbytnou součástí naší výživy jsou minerály, které udržují normální fungování pochodů v organismu. Sůl v našem těle udržuje rovnováhu tekutin a výši krevního tlaku, je důležitá pro správnou funkci srdce, nervů i svalů. Všeho je ale potřeba brát s mírou a pokrmy nepřesolit.

Himalájská sůl černá svou chutí a vůní připomíná vajíčko, které v některých pokrmech klidně svou chutí nahradí. Černá sůl je nejčastěji využívaná v indické a veganské kuchyni. Velmi dobře se kombinuje s masalou. Tuto sůl skvěle využijete k tofu nebo cizrně, k dochucení salátů, na marinování masa, na ryby i těstoviny.

Pouhá špetka himalájské černé soli vašemu pokrmu dodá neobyčejnou chuť.

Země původu:

Pákistán

Použití v kuchyni:

Tofu, cizrna, saláty, masa, polévky, ryby, uzeniny, pečivo.

Další informace
Hmotnost -
Balení

50g

,

100g

,

250g

,

500g

,

1kg

,

5kg

,

10kg

,

25kg