Uzená paprika prospívá i vašemu zdraví. Je bohatá na vitamín C, posiluje krevní oběh, chrání cévy, povzbuzuje chuť k jídlu a působí i jako prevence proti sraženinám.
Existuje důvod, proč si mnoho nadšenců do vaření nedokáže představit, že by jejich pokrmům nechyběla mletá paprika. Chuti nedominuje, ale zdůrazňuje ji. Pokrmům také dodává skvělou vůni, chuť a barvu. V mnoha pokrmech působí jako přírodní barvivo.
Hodí se obzvláště k masovým pokrmům, dušeným masům, marinádám, grilovaným masům a uzeninám. Tento jedinečný produkt může být dokonalou přísadou do směsí bylin a koření, protože se výjimečně hodí k provensálským bylinkám, majoránce a černé, zelené, bílé a červené paprice. To je velmi užitečné při přípravě grilovaného masa, protože uzená pachuť sladké papriky bude dokonalým doplňkem. Papriku je nejlepší použít při vaření nebo smažení, jelikož vysoké teploty uvolní aroma.
Uzená paprika se získává z vybraných paprik nejvyšší kvality. Ty se následně suší uzeným kouřem z dubového dřeva a melou se v kamenných mlýnech. Díky čemuž se sladce uzená paprika vyznačuje výraznou vůní a sladkou chutí.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Země původu
Španělsko
Použití v kuchyni:
Omáčky, marinády, masa, polévky, ryby, dušení.